Coğrafya Hocası ailesi olarak yeni içerikler üretmeye devam ediyoruz. Bu serimizde bütün sınıflara ait slaytları sizler için hazırlayıp paylaşıyoruz. Slaytlar; içerisindeki görseller, etkinlikler, haritalar, testler aracılığıyla öğrencilerde kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca slaytlarımızda çıkmış YKS sorularını ekledik. Bu sayfamızda 10. sınıf konulardan Türkiye’nin Toprak Tipleri Slayt dosyasını paylaşacağız. Bu konunun ünitelendirilmiş yıllık plana göre 18 – 22 Aralık 2023 tarihleri arasında işlenmesi gerekmektedir. İyi çalışmalar dilerim.
Slaytta hangi kazanımlar yer almaktadır?
Slayt hazırlanırken Ortaöğretim Coğrafya Dersi Öğretim Programındaki kazanımlar ve ders kitabındaki içerikler dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bu slaydımızın ilgili olduğu kazanım aşağıda verilmiştir.
Kazanım: 10.1.13. Türkiye’deki toprakların dağılışını etkileyen faktörler ile toprak tiplerini ilişkilendirir.
Slaydımızın boyutu 5 mb olup 29 sayfadan oluşmaktadır.
Slayt içeriği:
• Türkiye’nin toprak tipleri
• Türkiye’deki zonal topraklar
• Türkiye’deki intrazonal topraklar
• Türkiye’deki azonal topraklar
• Konu ile ilgili çıkmış sorular
Bu Slaytla;
Türkiye’deki toprak tiplerini ve toprakların dağılışında etkili olan faktörleri öğreneceksiniz.
Slayt hazırlanırken yararlanılan kaynaklar: Meb Coğrafya 10 Kitabı 2021, Gün Yayınları Coğrafya 10 2019
Alternatif Link (İndirmek İçin Tıkla)
Slaydı indirirken kota sorunu yaşıyorsanız gmail hesabınızla oturum açınız.
Aşağıdaki önceki slayt görseline tıklayarak bir önceki konuya ait olan Yeryüzündeki Toprak Örtüsü Slayt dosyasına ulaşabilirsiniz.
Ayrıca sonraki slayt görseline tıklayarak bir sonraki konuya ait olan Türkiye’de Toprak Kullanımı Slayt dosyasına ulaşabilirsiniz.
29 Yorum
Hocam merhaba adım murat. Slaytlar için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Slaytlar da biraz daha fazla görsel olsa çok daha iyi olur çözünürlüğü yüksek fotoğraflar özellikle. Birde kısa videolar eklerseniz slaytlara daha ilgi çekici olur örneğin tsunami işlerken videosu olsa yada heyelan, yada hayvancılık konusu işlenirken dünyadaki değişik cinsleri mesela. son olarak sunu sonunda çıkmış sorular da koyabilirsiniz.
kolay gelsin
Murat hocam öncelikle önerileriniz için biz çok teşekkür ederiz. Değerli hocalarımızın yorumlarını her zaman dikkate alıyoruz. Slaytlarımızda genellikle kaliteli ve çok resim eklemeye çalışıyoruz. Ama slayt çok uzun olmasın diye fazla resim eklemekten kaçınıyoruz. Konunun özelliğine göre bazen resim sayısı az olabiliyor. Video ekleme konusunda size katılıyorum bazı slaytlarımıza video eklememiz lazım. Çıkmış soruları bazı slaytlarmızda ekledik fakat slaytlarımızı hazırlarken çok zaman harcıyoruz o yüzden çıkmış soruları eklemeye fırsatımız olmadı. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında sizin bu önerilerinizi dikkate alıp slaytlarımızı daha kaliteli yapmaya çalışacağız. İyi akşamlar diliyoruz hocam. Yorum ve eleştirilerinizi bekliyoruz.
Fotoğraflar ve videolar olmasa yada etkinlik öğrenciler çabuk sıkılıyor. Fotoğrafı yada videoyu görünce ilgisi artıyor derse. Öğrenciye kalsa hocam başka video yok mu foto yok mu:)
Haklısınız Murat hocam. Öğrencilere sürekli aynı yöntemle ders işlemek sıkıcı olabiliyor. Slaytın yanında ebadan video indirip izletebilirsiniz. Slaytlarımızda daha çok resime yer vermeye çalışacağız. Teşekkür ederiz yorumunuz ve öneriniz için.
Elinize emeğinize sağlık burdan alıp derslerimizde üzerine ekleyerek kullanıyoruz..çok çok sağolun
Rica ederiz Akay hocam. Yorumunuz için teşekkür ederiz. İyi akşamlar dileriz.
Hocam emeğinize sağlık istifade ediyoruz… başarılar diliyorum…
Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz Ercan hocam. Kolay gelsin iyi çalışmalar
Hocam toprağın özellikleri belirtilirken siyah zemin olmamış sanki mehmet ali hocanın slaytından bakarsanız daha iyi anlarsınız(Yeni slaytları kendi sitesinden) beyaz zemin ve yanında toprağın fotosu olsa daha iyi olur sanki. iyi çalışmalar
Murat hocam özellikle resimlerin büyük ve kaliteli olmasına dikkat etmeye çalışıyoruz. O yüzden tam ekran şeklinde toprak resimlerini eklemeye çalıştık. Slaytlarımızda arka plan olarak siyah renk kullanıyoruz. Bazen slaytın durumuna göre renklerde değişiklik yapabiliriz. Teşekkür ederiz öneriniz için. Size de iyi çalışmalar diliyoruz.
Emeğinize sağlık.Cok güzel çalışmalar.Derslerimizde kullanıyoruz.
Rica ederiz Abdurrahman hocam. iyi çalışmalar
hocam merhaba konu testlerini yayınlamıyor musunuz artık ?
Merhaba Ayhan konu testlerini yayınlamaya devam ediyoruz ancak malumunuz baya bir yoğunluk var yetiştirmekte zorluk oluyor kısa zamanda ekleyeceğiz.
teşekkürler hocam. elinize emeğinize sağlık
sayfa 54’teki ineğe bayıldım yaaa XD
İlgi çekici resimleri eklemeye gayret ediyoruz. Beğenmenize sevindik 🙂
Hocam Merhaba;
öncelikle emekleriniz için teşekkür ederim slaytlar oldukça güzel ve açıklayıcı, görsel olarak, uygulama olarak gayet güzel. derslerimde kullanıyorum hocam gayet verimli oluyor.
Merhaba İbrahim Halil hocam. Slaytlarımızın derslerde sizlere ve öğrencilere faydalı olmasına sevindim. Yorumunuz için teşekkür ederiz. Eleştiri ve isteklerinizi bize iletebilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz.
elinize sağlık sayın hocam.
Merhaba Mehmet. Rica ederiz iyi çalışmalar
Selamun aleyküm. Slaytları hazırlayan, emeği geçen değerli hocalarım Allah sizden razı olsun. Öğrencilerime ve Coğrafya öğretmeni arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Gerçekten çok kaliteli slaytlar hazırlıyorsunuz. Slayt sonlarındaki sorular, etkinlikler çok faydalı oluyor. Size teşekkür etmesem vicdanım rahat olmazdı. Hakkınızı helal edin . Allah yardımcınız olsun
Biz teşekkür ederiz güzel yorumunuz için hocam. Hakkımız varsa helal olsun.Her zaman yorum ve eleştirilerinizi bekliyoruz. İyi çalışmalar dileriz.
hocam öncelikle emekleriniz için teşekkürler. Toprak oluşumu için gerekli şartlar, toprağın horizonları ve toprak sınıflandırmasını ele almamışsınız. Belki meb öyle almıştır diye düşündüm ama müfredatta geçiyor.
Merhaba Özgür. Yeryüzündeki topraklar konusunu anlatırken Toprak oluşumu için gerekli şartlar, toprağın horizonları ve toprak sınıflandırması konularını anlatıyoruz zaten. Sonrasında Ülkemizde görülen topraklar konusunda yeniden bir daha niye anlatılsın ki? İkinci kez aynı konuyu vermek zaman kaybı olacaktır.
DEĞERLİ HOCAM MÜTHİŞ BİR EMEK VE ESERLER ORTYA KOYUYORSUNUZ ÖĞRENCİLERİMİZDEN DUA ALIYORSUNUZ…
EMEKLERİNİZE SAĞLIK
ANCSAK 12. SINIF ARŞİVİ BİRAZ YETERSİZ GİBİ BU KADEMEDE SLAYTLARINIZI ARTIRSANIZ DAHA ÇAK İSTİFADE EDECEĞİZ…. SAYGILAR
Merhaba İbrahim. Değerli mesajınız için teşekkür ederiz. Bu yıl 12. sınıfların müfredatına yönelik slaytlarımızı güncelleyeceğiz. iyi çalışmalar
sayın menteşe hocam burdaki slaytlar hakkında düşünceleriniz nelerdir bizimle paylaşırsanız tüm türkiye adına onurlu bir gün geçirmek istiyoruz biz ögretmenler olarak saygılar sevgilerle.
menteşe hocam yorumlarınızı bekliyoruz.