Coğrafya Hocası ailesi olarak yeni içerikler üretmeye devam ediyoruz. Bu serimizde bütün sınıflara ait slaytları sizler için hazırlayıp paylaşıyoruz. Slaytlar; içerisindeki görseller, etkinlikler, haritalar, testler aracılığıyla öğrencilerde kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca slaytlarımızda çıkmış YKS sorularını ekledik. Bu sayfamızda 10. sınıf konulardan Türkiye’nin Su Kaynakları Slayt dosyasını paylaşacağız. Bu konuya ünitelendirilmiş yıllık plana göre 4 – 15 Aralık 2023 tarihleri arasında 4 ders saati zaman ayrılmıştır. İyi çalışmalar dilerim.
Slaytta hangi kazanımlar yer almaktadır?
Slayt hazırlanırken Ortaöğretim Coğrafya Dersi Öğretim Programındaki kazanımlar ve ders kitabındaki içerikler dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bu slaydımızın ilgili olduğu kazanım aşağıda verilmiştir.
Kazanım: 10.1.10. Türkiye’deki su varlıklarının genel özelliklerini ve dağılışını açıklar.
Kazanım: 10.1.11. Türkiye’deki su varlığını verimli kullanmanın ekonomik, sosyal ve kültürel etkilerini değerlendirir.
Slaytımızın boyutu 21 mb olup 92 sayfadan oluşmaktadır.
Slayt içeriği:
• Türkiye’nin Denizleri
• Türkiye’nin Gölleri
• Türkiye’nin Akarsuları
• Türkiye’nin Yer altı Suları
• Türkiye’de Su Kaynaklarından Yararlanma
• Türkiye’nin Önemli Kaplıcaları
• Konuyla ilgili çıkmış sorular.
Bu Slaytla;
Türkiye’nin su varlıklarının genel özelliklerini ve coğrafi dağılışlarını, Türkiye’de su varlıklarının ekonomiye, sosyal hayata ve kültürel özelliklere etkilerini öğreneceksiniz.
Slayt hazırlanırken yararlanılan kaynaklar: Meb Coğrafya 10 Ders Kitabı 2021
Alternatif Link (İndirmek İçin Tıkla)
Slaytı indirirken kota sorunu yaşıyorsanız gmail hesabınızla oturum açınız.
Aşağıdaki önceki slayt görseline tıklayarak bir önceki konuya ait olan Yeryüzündeki Su Kaynakları Slaydına ulaşabilirsiniz.
Ayrıca sonraki slayt görseline tıklayarak bir sonraki konuya ait olan Toprak Örtüsü Slaydına ulaşabilirsiniz.
26 Yorum
Tam yetiştin hocam çok sağol:)
Rica ederiz Murat hocam. İyi çalışmalar diliyoruz. Eleştiri ve yorumlarınızı bekliyoruz.
hocam mrb isminizi bilmiyorum sizlerle tanışmak isterim İstanbul üniversitesi coğrafya son sınıf öğrencisiyim sitenizi çok beğendim emeğinize sağlık çalışmalarınızdan anlıyorum ki bu mesleği canı gönülden yapıyorsunuz yüreğinize emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim
Merhaba Önder Özdemir. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz. Sizinde mesleğinize aşık ve işini hakkıyla ifa eden bir eğitimci olacağınız kesin.
Hocam İhtayaç Olanı veriyorsunuz çok sağolun
Merhaba Mehmet. Yorumunuz için teşekürler
Slaytı indiremedim 🙁
Sayın YMR26, Türkiye’nin Su Kaynakları görselinin altında indir yazan butona tıkladığınızda sizi google drive indirme sayfasına yönlendirecek. O sayfanın üstünde aşağı doğru bir ok işareti var. Oraya tıkladığınızda slayt bilgisayarınıza inmeye başlayacaktır.
Hocam Dünyada su kaynakları konusu da gelebilir mi lütfenn
Merhaba Esila. Slayt arşivimizde bahsettiğiniz konu var. https://cografyahocasi.com/10-sinif/yeryuzundeki-sular-slayt-2017.html
Hocam yoğunluktan gözden kaçmış sanırım göller etkinliğinde sayılarda yanlışlık var hazar gölü yanlış sayı ile gösterilmiş tekrar kontrol eder misiniz?
Merhaba Murat hocam. Evet bahsettiğiniz gibi 11 olması gerekirken sehven 5 yazılmış düzelttik. iyi çalışmalar
sayın hocam ellerinize sağlık
bu arada yeryüzündeki toprak türleri ile ilgili yeni slayt yayınlayacak mısınız
kolay gelsin iyi çalışmalar
Merhaba İbrahim hocam. Toprak slaytımız hafta içi yayınlanacak takip ediniz. iyi çalışmalar
Teşekkürler sayın hocam
Kolay gelsin iyi çalismalar
Faydalanıyorum.Hakkınızı helal ediniz.
Merhaba Asım Arı. Varsa bir hakkımız helal olsun iyi çalışmalar
Hocam emekleriniz için teşekkür ederim. Bu slaytla ilgili bir yanlışlığı sizinle paylaşacağım, Türkiye’nin Gölleri ve Heyelan Set Gölleri yazan sayfada Abant diye yazılan göl Bolu Gölcük gölü, sık karıştırılan göller, bilgi vermek istedim tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Merhaba Onur KARAKAYA hocam. Gerekli düzeltmeleri yaptık hocam. Uyarınız için teşekkür ederiz. İyi çalışmalar dileriz.
sınıf hocamız türkiyedeki su kaynaklarını ödev verdi 90 sayfayıda yazmammı lazım yoksa şuraya kadar yaz dediğiniz bir yer varmı
Merhaba Aras. Slaydımızda yazı çok fazla yok. Yazı olan kısımları alabilirsin ve haritalardan bazı kısımları çizebilirsin. Başarılar dilerim.
Hocam merhaba ben de emekleriniz için çok teşekkür ederim . Bu slaytla ilgili dikkatimi çeken bir şey oldu onu sizinle paylaşmak isterim göller tablosunda Beyşehir Gölü Karma oluşumlu göller altında verilmiş bir sonraki slaytta ise tektonik göller haritasında gösterilmiş MEB kitabında da Tektonik göl olarak verilmiş. Bir yanlışlık olabilir mi? İyi çalışmalar hocam kolay gelsin.
Merhaba Esma hocam. Slaydımızı farklı kitaplardan hazırladığımız için bazı bilgiler karışabiliyor. Beyşehir Gölü ile ilgili şu bilgi veriliyor; oluşumu bakımından tektonik meşeyli, karstik bir göldür. Uzaydan çekilen fotoğraflarda görüldüğü gibi kuzey güney yönünde faylanma gölün oluşumunda birinci dereceden etken olmuştur. Mada Adası’ndan başlayan ve Manavgat-Köprüçay havzaları arasından inen Kepez Fayı’nın bu iki havzaya da su kaçırdığı Mada adasındaki düdenlerde yapılan boya deneyiyle ispatlanmıştır. Gölün kuzeyindeki Hamat Burnu düdeni’yle Küre Düdeni ve hacı Akif Adası civarındaki düdenlerden kaçan sular oldukça ilgi çekicidir.
İyi çalışmalar dilerim.
Yarın Quizz yapacak Mücahid hocama sevgiler saygılar seviliyosunuz hocam
Çok iyi
Teşekkürler Ahmet