Yenilenen müfredat ve ders kitabına uygun 9. Sınıf Coğrafya Sıcaklık Testi. Testimiz I. Ünite: Doğal Sistemler içinde 5. Bölüm: İklim elemanlarından Sıcaklık, konusunu içerir. Testlerimiz Pdf halinde hazırlanmıştır. İyi çalışmalar.
9. Sınıf Coğrafya Sıcaklık -1 Testi indir
9. Sınıf Coğrafya Sıcaklık -2 Testi indir
9. Sınıf Coğrafya Sıcaklık -3 Testi indir
9. Sınıf Coğrafya Sıcaklık -4 Testi indir
9. Sınıf Coğrafya Sıcaklık Testi Cevap Anahtarı indir
22 Yorum
Allah senden razı olsun sevgili hocam…
Biz teşekkür ederiz Ayhan Bey yorumunuz ve ilginiz için. Çalışmalarınız da başarılar diliyoruz. İyi akşamlar.
Cevap anahtarına girdiğimizde harita bilgisi yazıyor. Cevap anahtarının yanlış olma ihtimali var mı?
Merhaba Coğrafyacı bahsettiğiniz sayfa bilgi yazısı PDF oluşturulurken açıklama kısmına yazılan yanlış bilgiden kaynaklanıyor. Düzelttik. uyarınız için teşekkür ederiz. Cevap anahtarında sıkıntı yok.
İyi günler,Sayın hocam: 31 Numaralı testin 14.sorusunda hata var sanırım.Bi göz atabilir misiniz? Teşekkürler,bu arada sorular muazzam.
İyi günler Savaş evet kontrol ettim ve şıktaki yanlışlığı düzelttim. Uyarınız ve değerli yorumunuz için teşekkür ederiz. iyi çalışmalar
Öğrenciyim :)) Tamam,çok sağolun.Asıl ben teşekkür ederim bu güzel soruları hazırladığınız için.
Sayın hocam, test 34’teki 21.soruda hatamı var,ben mi anlamadım soruyu yoksa? Hata yoksa bana kritik noktasını anlatır mısınız o sorunun?
Teşekkürler
Merhaba Savaş. Test 34’te 21. soru yok malesef testimiz 13 soruluk. Galiba yanlış baktınız tekrar kontrol edip yazarsanız yardımcı olmaya çalışacağım.
Sayın hocam,19. testin 5.sorusunda mantık hatası var şöyleki: Soruda Ankara’da Güneşin gün içindeki konumu vermiş, şıklarda bu durumun sonuçlarından olmayan şıkkı istemiş.Peki Ankara’da deniz varmı ki meltem rüzgarı oluşsun?(normalde cevap doğru e şıkkı)
Merhaba Savaş bahsi geçen soruya baktım problem yok. Mantık hatası dediğiniz durumla ilgili olarak bilgilerinizi güncellemeniz lazım çünkü meltem rüzgarları sadece deniz ya da kara meltemi şeklinde değil dağ ve vadi meltemi şeklinde de oluşuyor. Size tavsiyem linkteki konuyu inceleyiniz.
https://cografyahocasi.com/9-sinif/ruzgarlar.html
aaa! kusura bakmayın ya ben unutmuşum onu.iyi günler
Cevapları bulamadım da nerede bulabilirim?
Merhaba Melike. Testlerin linklerinin sonunda cevap anahtarı linki var. Cevap anahtarında 31-32-33-34 nolu testlerin cevaplarına bakacaksınız.
Ben buraya cevap anahtarının linkini ekliyorum.
http://test.cografyahocasi.com/Cografya-9/CevapAnahtari.pdf
Sayın hocam test 31 14. soruda cevaba D denilmiş fakat bence cevap yanlış. Yorumları okuduğumda bir kişi daha böyle bir yorum yazmış ve siz de düzelttiğinizi belirtmişsiniz. Düzeltilmiş doğru cevap D mi? Ben B buldum.
Merhaba Ceylin Test 31 14. soruda II ve III numaralı yerlere rüzgar ekvator tarafindan geldiği için sıcaklığı artırır. I numaralı bölgeye ise rüzgar kutuplar tarafından geldiği için sıcaklığı düşürür. Yani cevap: D. Bu soruda dikkat etmen gereken numaralı bölgelere rüzgarın nereden geldiği.
Test 33 de 17 soru var ancak cevap anahtarında 16 gözüküyor bir yanlışlık olabilir mi?
Merhaba Beyzanur. Evet 17 soru var ancak cevap anahtarına 16 cevap almışız. 17. Sorunun cevabı ‘D’ olacak.
hocam test 1 de 14 . soru açıklarmısınız anlamadım
Merhaba Kafalar. Bahsettiğin soruda rüzgarların etkisinden bahsedilmiş ve bir koordinat düzlemi verilmiş. Koordinat düzlemine baktığımız zaman verilen paralellerin aşağı doğru sayısal olarak büyüdüğünü görebiliyoruz. O halde bu verilen koordinat düzlemine göre bu bölge Güney Yarım Kürede yer alıyor. Güney yarım kürede yukarıdan yani kuzeyden gelen rüzgar sıcaklığı artırır çünkü Ekvator civarından gelmektedir. Aşağıdan gelen rüzgar ise güney kutbundan gelmektedir bu rüzgarda soğuk karakterli olup sıcaklığı düşürür diye yorumlayacağız. Soruyu bu şekilde çözmeliydin. iyi çalışmalar
hocam test 34’de 11. soruyu açıklar mısınız anlamadım.
Merhaba Batuhan. 21 haziranda güneş ışınları Yengeç Dönencesi’ne dik açı ile gelir. Haritada verilen yerde III numara ile gösterilen yerde sıcaklığın daha yüksek olduğu belirtilmiş. Yani bu bölgenin kuzeyi güneş ışınlarını daha iyi almakta. O yüzden bu yerin Oğlak Dönencesi’nin güneyinde yer alması gerekiyor. Seçeneklere baktığımızda 51 kuzey paraleli bu bölgenin kuzeyinde yer aldığı için cevap oluyor.